tirsdag 15. mars 2011

Tropisk aroma

125 g mykt smør
250 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts revet muskatnøtt
2,5 dl melk
3 ss kakao

Smørkrem/glasur:
60 g mykt smør
ca 500 g melis
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 ss sterk god kaffe
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn et egg av gangen. Bland krydder, bakepulver og kakao i melet og sikt i røren vekselvis med melken. Vend lett om.
Fyll røren i en smurt og melet form (24 cm) - personlig pleier jeg å ta bunnen av kakeformen å dekke den med bakepapir for så å sette på kanten. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 160 oC i 40-45 min.
Snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir, ta av formen og avkjøl kaken.
Smørkrem/glasur
Visp/rør sammen alle ingrediensene til en litt lys og luftig smørkrem.
Del den avkjølte kaken i i to. Smør ca 1/3 av smørkremen inni kaken, legg topplokket oppå og smør resten av kremen på toppen og siden av kaken.
Lag mønster med en gaffel.
Kaken blir bare bedre om den får stå et par dager i kjøleskapet før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar