tirsdag 15. mars 2011

Prinsessekake

En fantastisk god kake, bakt her om dagen og spist opp for lengst. Men her kommer oppskrift;

 
Ingredienser:
2 1/2 dl  melk
25 g  fersk gjær
75 g  margarin
60 g  sukker
1/2 ts  kardemomme
500 g  hvetemel

Fyll til prinsessekake av gjærdeig:
5 ss  smør, temperert
3 ss  sukker
1/2 ts  kanel
2 1/2 dl  vaniljekrem
1  egg til pensling
Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.
Rør ut gjæren i væsken.
Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Gjerne i en kjøkkenmaskin.

Heves på et lunt sted i ca 30 - 40 min.

Gjærdeig:
Rør sammen smør, sukker og kanel.

Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).
Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 24 cm i diameter, bør klemmes litt opp langs kanten av formen også. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.

Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.
Smør på smørblandingen.
Rull sammen deigen til en fin pølse.
Skjær i skiver og settes inntil hverandre i formen.

Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.

Sett til etterheving i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 200 grader.

Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar