tirsdag 31. juli 2012
En blomkarse jeg har kjøpt frø av fra USA. Veldig fornøyd med denne, veldig store blader! Kommer til å så denne neste år også.
En gentiana tror jeg nok, men hvilken det vet jeg ikke!
Denne aner jeg ikke hva er, men biene elsker den!
Bladverket!
Denne vet jeg heller ikke, jeg har satt ned merkepinner på alle plantene mine. Det er noen katter som mener de er i veien.. He he
Helleborus av et eller annet slag!
Solhatt, men vet ikke hvilken!
Hortensia, vet ikke hvilken her heller!
En ridderspore, lyseblå!
Ridderspore, rosaaktig!
Ridderspore, mørkeblå!
Oransj lilje!
mandag 30. juli 2012
Blåse liv i bloggen!
Tenker at det hadde vært koselig å blåse liv i bloggen! Denne husfruen har flere bekjennelser på lur!
lørdag 26. mars 2011
Husfruen sier sin mening!
Husfruen ble så inspirert av; http://ainak.wordpress.com/2010/01/10/big-sjampo/ at jeg gikk til innkjøp av en boks med big fra Lush til eget bruk. Jeg er nok ikke så inponert som mange andre. Og jeg skal fortelle hvorfor; Lukten og konsistensen på denne shampooen er helt fantastisk. Håret blir utrolig glansfullt som det også blir sagt av både de som lager shampooen og andre som bruker denne shampooen. Men håret blir så tørt (mest sannsynlig på grunn av saltet!) Jeg må for å få gredd ut håret i det hele tatt bruke balsam, masse balsam.. Og da blir mitt nordiske hår tungt og veldig flatt. En annen ulempe er at lokket er (nesten) umulig å få opp. Det er liksom ikke det jeg ønsker å bruke tid på når jeg dusjer - å knote i ti minutter med et lokk! Et nydelig produkt for hår som tåler jevnlig bruk av salt!
søndag 20. mars 2011
Klukka
Husfruen sukker lettet; Nå er endelig Klukka ferdig. 3 år etter at den ble påbegynt. Jeg er glad jeg ikke har klukka liggende som en ufo lenger, nå er hun ferdig presset og ligger klar til bruk. Garn og mønster kommer fra Gunn Birgirsdottir; http://www.birgirsdottir.no/ Kjolen er enkel og rask å strikke, så hvorfor jeg har brukt tre år på å få den ferdig - ja det vet jeg ikke.
torsdag 17. mars 2011
Fiskesuppe!
Ingredienser
- 400 g frossen torskefilet
- 3 gulrøtter
- 1 stor gul løk
- 2 ts karri
- 1 l vann
- 1 terning kyllingbuljong
- 1 pakke frossen dill
- smør og olje til steking
- salt, hvit pepper og sitronsaft
Slik gjør du
Skjær frossenfisken i biter.Skrell gulrøttene og del dem i mindre biter.
Finhakk løken.
Sett en kjele på ovnen. Fres gulrøtter og løk sammen med karrien i litt olje og smør.
Hell på vannet og legg i buljongen.
Sett på lokket og la suppen småkoke til gulrøttene er myke.
Legg i fisk og dill.
Smak til med salt, hvit pepper og litt sitronsaft.
La suppen syde i ca. 10 minutter.
Server!
onsdag 16. mars 2011
Husfruen har vært rask!
Jeg simpelthen elsker å strikke, og her for noen uker siden hadde Bogerud tekstil 20% rabatt på garn. Jeg fikk kjøpt meg garn til en genser i Viking Eco Alpakka. Det at garnet er økologisk spiller ingen rolle for meg egentlig, men jeg fant en genseroppskrift jeg likte og det var garnet som var anbefalt. Jeg har brukt heftet 0908 fra Viking garn. Genseren er nå ferdig og jeg har brukt 1 uke og 4 dager på å strikke den.
Her er skrytebilde:
Her er skrytebilde:
Og her er et bilde av katalogen;
Da gjenstår bare å feste tråder, så kansje jeg kan bruke den i morgen!
tirsdag 15. mars 2011
Tropisk aroma
125 g mykt smør
250 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts revet muskatnøtt
2,5 dl melk
3 ss kakao
Smørkrem/glasur:
60 g mykt smør
ca 500 g melis
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 ss sterk god kaffe
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn et egg av gangen. Bland krydder, bakepulver og kakao i melet og sikt i røren vekselvis med melken. Vend lett om.
Fyll røren i en smurt og melet form (24 cm) - personlig pleier jeg å ta bunnen av kakeformen å dekke den med bakepapir for så å sette på kanten. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 160 oC i 40-45 min.
Snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir, ta av formen og avkjøl kaken.
Del den avkjølte kaken i i to. Smør ca 1/3 av smørkremen inni kaken, legg topplokket oppå og smør resten av kremen på toppen og siden av kaken.
Lag mønster med en gaffel.
Kaken blir bare bedre om den får stå et par dager i kjøleskapet før servering.
250 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts revet muskatnøtt
2,5 dl melk
3 ss kakao
Smørkrem/glasur:
60 g mykt smør
ca 500 g melis
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 ss sterk god kaffe
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn et egg av gangen. Bland krydder, bakepulver og kakao i melet og sikt i røren vekselvis med melken. Vend lett om.
Fyll røren i en smurt og melet form (24 cm) - personlig pleier jeg å ta bunnen av kakeformen å dekke den med bakepapir for så å sette på kanten. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 160 oC i 40-45 min.
Snu formen opp ned på en rist kledd med bakepapir, ta av formen og avkjøl kaken.
Smørkrem/glasur
Visp/rør sammen alle ingrediensene til en litt lys og luftig smørkrem.Del den avkjølte kaken i i to. Smør ca 1/3 av smørkremen inni kaken, legg topplokket oppå og smør resten av kremen på toppen og siden av kaken.
Lag mønster med en gaffel.
Kaken blir bare bedre om den får stå et par dager i kjøleskapet før servering.
Abonner på:
Innlegg (Atom)